Nagy melegben van, hogy az ember nem kíván mást, csak egy kis könnyű salátát. Az egyik kedvenc nyári előételem a sárgadinnye pármai sonkával. Azért az olaszok a pizzán és a pasztákon kívül is tud(hat)nak valamit, mert fenséges ez az édes-sós kombó. Mikor az ember azt gondolná, hogy talált egy tökéletes ízvilágot, akkor kiderül, hogy még mindig lehet "csavarni", tökéletesíteni rajta egy kicsit. A klasszikus recept most kiegészült egy kis sajttal és illatos bazsalikommal is. Igazán ízekben gazdag lett a végeredmény, diszkréten keveredik benne az édes és a sós, a füstös és a kesernyés. Tulajdonképpen három, de minőségi összetevőből ilyen csodás salátát lehet összehozni. Előételként, ebédre, vacsorára is elkészíthető.
Sárgadinnye saláta mozzarellával és füstölt sonkával
Hozzávalók:
2-3 személyre
- 1 kisebb, érett sárgadinnye
- 10 dkg (1 csomag) mozzarella golyó
- 10 dkg füstölt sonka (prosciutto, pármai, fekete-erdei)
- néhány friss bazsalikom levél
- extra szűz olívaolaj
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
- A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, karalábévájóval kis gömböket vájunk a húsából. (karalábévájó hiányában falatnyi darabokra vágjuk)
- A mozzarellát lecsepegtetjük, sóval és színes borssal fűszerezzük.
- Egy lapos tányért körberakunk a sonkaszeletekkel, közepére halmozzuk a sárgadinnye,- és mozzarellagolyókat.
- Jól behűtjük.
- Tálalás előtt meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.
Inspiráció: innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!