2019. augusztus 23., péntek

Sárgadinnye saláta mozzarellával és füstölt sonkával













Nagy melegben van, hogy az ember nem kíván mást, csak egy kis könnyű salátát. Az egyik kedvenc nyári előételem a sárgadinnye pármai sonkával. Azért az olaszok a pizzán és a pasztákon kívül is tud(hat)nak valamit, mert fenséges ez az édes-sós kombó. Mikor az ember azt gondolná, hogy talált egy tökéletes ízvilágot, akkor kiderül, hogy még mindig lehet "csavarni", tökéletesíteni rajta egy kicsit. A klasszikus recept most kiegészült egy kis sajttal és illatos bazsalikommal is. Igazán ízekben gazdag lett a végeredmény, diszkréten keveredik benne az édes és a sós, a füstös és a kesernyés. Tulajdonképpen három, de minőségi összetevőből ilyen csodás salátát lehet összehozni. Előételként, ebédre, vacsorára is elkészíthető.

Sárgadinnye saláta mozzarellával és füstölt sonkával

Hozzávalók:
2-3 személyre

  • 1 kisebb, érett sárgadinnye
  • 10 dkg (1 csomag) mozzarella golyó
  • 10 dkg füstölt sonka (prosciutto, pármai, fekete-erdei)
  • néhány friss bazsalikom levél
  • extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

  1. A sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk, karalábévájóval kis gömböket vájunk a húsából. (karalábévájó hiányában falatnyi darabokra vágjuk)
  2. A mozzarellát lecsepegtetjük, sóval és színes borssal fűszerezzük.
  3. Egy lapos tányért körberakunk a sonkaszeletekkel, közepére halmozzuk a sárgadinnye,- és mozzarellagolyókat.
  4. Jól behűtjük.
  5. Tálalás előtt meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, megszórjuk friss bazsalikomlevéllel.

Inspiráció: innen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!