2020. július 12., vasárnap

Tapenade















Az olaszoknak a pizzán és spagettiken kívül is van ám jó néhány finom étele. Ezek egyike a tapenade, melyet előételként fogyasztanak. Aki szereti a kapri,- és olajbogyó pikáns ízét, annak ez a kence is biztosan ízleni fog. Könnyű, egészséges, ízletes összetevőkből áll és kb 5-6 perc munka van vele, azt is elvégzi a robotgép. Vacsorára vagy vendégváráshoz kíváló alapozó, egy pohárka Pinot Noir remekül illik mellé. Hűtőben, lezárva 2-3 napig eláll, ha marad belőle.

Tapenade

Hozzávalók:
kb 2 személyre

  • 20 dkg fekete olajbogyó (magozott)
  • 1 ek kapribogyó
  • 10 dkg olajban eltett szárított paradicsom
  • 2-3 ek a paradicsom olajából
  • 2-3 g fokhagyma
  • 1/2 cs petrezselyem
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 bio citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé

Elkészítése:

  1. Az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük, pulzálva a kívánt állag eléréséig pörgetjük a gépet.
  2. A tapenádot sós keksszel, puha bagettel vagy meleg pirítóssal tálaljuk.

TIPP:

Vegyesen, zöld - paprikával töltött - olajbogyóval is készíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!