Az olaszoknak a pizzán és spagettiken kívül is van ám jó néhány finom étele. Ezek egyike a tapenade, melyet előételként fogyasztanak. Aki szereti a kapri,- és olajbogyó pikáns ízét, annak ez a kence is biztosan ízleni fog. Könnyű, egészséges, ízletes összetevőkből áll és kb 5-6 perc munka van vele, azt is elvégzi a robotgép. Vacsorára vagy vendégváráshoz kíváló alapozó, egy pohárka Pinot Noir remekül illik mellé. Hűtőben, lezárva 2-3 napig eláll, ha marad belőle.
Tapenade
Hozzávalók:
kb 2 személyre
- 20 dkg fekete olajbogyó (magozott)
- 1 ek kapribogyó
- 10 dkg olajban eltett szárított paradicsom
- 2-3 ek a paradicsom olajából
- 2-3 g fokhagyma
- 1/2 cs petrezselyem
- néhány friss bazsalikomlevél
- frissen őrölt bors
- 1/2 bio citrom reszelt héja
- 1 ek citromlé
Elkészítése:
- Az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük, pulzálva a kívánt állag eléréséig pörgetjük a gépet.
- A tapenádot sós keksszel, puha bagettel vagy meleg pirítóssal tálaljuk.
TIPP:
Vegyesen, zöld - paprikával töltött - olajbogyóval is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!