2010. január 3., vasárnap

Brokkolikrémleves pirított mandulával




Mostanában gyakran készítek krémlevest. Azon túl, hogy gyorsan megvan, egészséges, tél víz idején kimondottan jól tud esni amikor átfagyva érkezem haza és egy kis szívet-lelket melengető finomságra vágyom. Ennek a levesnek fenséges az íze és gyakorlatilag alig kell hozzá valami. Ünnepi alkalmakra is nagyszerű választás.

Elkészítési idő: 30 perc

Brokkolikrémleves pirított mandulával

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg friss brokkoli (mélyhűtött is jó)
  • 1 közepes burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldségleves kocka vagy 8 dl liter húsleves
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl tejszín
  • 8-10 dkg szeletelt mandula

Elkészítése:

  1. Teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulát, majd felhasználásig félretesszük.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, a vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, a meghámozott burgonyát kis kockákra vágjuk.
  3. A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a burgonyát és a brokkoli rózsákat, gyakran kevergetve kb 5-6 percig pároljuk.
  4. Ezután felöntjük a húslevessel - vagy ha az nincs vízzel és beledobjuk a húsleveskockákat is - . Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.
  5. Mikor megfőtt turmixgépben összeturmixoljuk. (Én nem használok botmixert, mert azzal nem lehet olyan bársonyosan simára készíteni a levest, ami a krémleveseknél pedig nagyon fontos).
  6. A tejszínt hozzákeverjük és még egyszer felforraljuk a levest. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.
  7. Forrón, pirított mandulával megszórva tálaljuk.





3 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Nagyon tetszik a nyitó kép a blogodon.
    Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Nea!
    Én is brokkoli krémlevest főztem tegnap... :) Tetszik a blogod hangulata és köszönöm szépen, hogy feliratkoztál hozzám! Remélem találsz kedvedre való recepteket! Boldog Új Évet kívánok Neked! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Garffyka és Felhőlány!

    Köszönöm szépen az elismerő szavakat, mindig szívesen olvaslak benneteket, van még mit tanulnom tőletek!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket