Elkészítési idő: 30 perc
Brokkolikrémleves pirított mandulával
Hozzávalók:
- 50-60 dkg friss brokkoli (mélyhűtött is jó)
- 1 közepes burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zöldségleves kocka vagy 8 dl liter húsleves
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 dkg vaj vagy margarin
- 2 dl tejszín
- 8-10 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
- Teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk a mandulát, majd felhasználásig félretesszük.
- A brokkolit rózsáira szedjük, a vöröshagymát, fokhagymát felaprítjuk, a meghámozott burgonyát kis kockákra vágjuk.
- A vajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a burgonyát és a brokkoli rózsákat, gyakran kevergetve kb 5-6 percig pároljuk.
- Ezután felöntjük a húslevessel - vagy ha az nincs vízzel és beledobjuk a húsleveskockákat is - . Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük.
- Mikor megfőtt turmixgépben összeturmixoljuk. (Én nem használok botmixert, mert azzal nem lehet olyan bársonyosan simára készíteni a levest, ami a krémleveseknél pedig nagyon fontos).
- A tejszínt hozzákeverjük és még egyszer felforraljuk a levest. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítjuk.
- Forrón, pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Szia :)
VálaszTörlésNagyon tetszik a nyitó kép a blogodon.
Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)
Szia Nea!
VálaszTörlésÉn is brokkoli krémlevest főztem tegnap... :) Tetszik a blogod hangulata és köszönöm szépen, hogy feliratkoztál hozzám! Remélem találsz kedvedre való recepteket! Boldog Új Évet kívánok Neked! :)
Kedves Garffyka és Felhőlány!
VálaszTörlésKöszönöm szépen az elismerő szavakat, mindig szívesen olvaslak benneteket, van még mit tanulnom tőletek!