2011. április 1., péntek

Hagymás csirkemáj




Ez az egyik kedvenc reggelink vagy vacsoránk. Elég gyakran készül nálunk. Leginkább friss májból szeretjük, de mindig tartok a mélyhűtőben is belőle, hogy amikor megkívánjuk el tudjam készíteni. A képen is látszik, hogy nem tartozik a diétás fogások közé, de hát nagyon-nagyon finom. Nagyszámú vendégsereg jól lakatására is alkalmas fogás

Elkészítési idő: 20 perc

Hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • zsír

Elkészítése:

  1. A csirkemájat megtisztítjuk és félbevágjuk.
  2. A vöröshagymát fél karikára szeleteljük és a zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azzal is egy kicsit tovább pirítjuk, a tűzről lehúzzuk az edényt, elkeverjük benne a pirospaprikát.
  3. Hozzáadjuk a májat, frissen őrölt borsot tekerünk rá. Először kicsit nagyobb lángon, "hirtelen" süssük, és többször forgassuk meg, hogy belül ne maradjon nyers, majd a tüzet mérsékelve alatta süssük puhára. 
  4. Mikor úgy gondoljuk, hogy megsült egyet vágjunk félbe és ha a közepe már éppen csak halvány rózsaszínes, akkor jó.
  5. Friss, puha bagettel és finom házi savanyúsággal tálaljuk.
  6. A májat csak közvetlen tálalás előtt sózzuk és hintsük meg egy kis pirospaprikával.




3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. A napokban én is készítettem hasonlót.
    Ami a sózást illeti, én is a végén szoktam megsózni. Épp ezért nagyon meglepődtem, amikor a neten egy videóklipben azt mondták, hogy ez egy nagy tévedés, a sótól nem lesz kemény a máj, viszont jobb ízű lesz, ha már a hagymát megsózzuk a dinszteléskor.

    VálaszTörlés
  2. A kétlábú állatok máját lehet sózni, a négylábúakét nem! Nyugodtam sózd meg a csirkemájat. Mi is nagyon szeretjük az ilyen hagymás májat, de én nem teszek bele paprikát.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!