2012. május 31., csütörtök

Nyári csípős káposztasaláta
















Már itt a kerti sütögetések ideje. A porhanyósra sült grillezett húsok mellé remekül illenek a friss, ropogós saláták. A megszokott görög,- vagy paradicsomsaláta helyett én most alternatívaként ajánlom az Anyukám káposztasalátáját, mely zsenge új káposztából készül, harsogóan friss, ropogós és kellemesen csípős is. Nálunk kilószámra fogy, annyira szeretjük. Most próbáljátok ki, amíg szezonja van, ilyenkor a legfinomabb.      


Nyári csípős káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg új fejes káposzta
  • 1-2 hegyes erős zöldpaprika
  • 5-6 szál újhagyma zöldjével együtt (esetleg 1 fehér vagy vöröshagyma) 

salátalé:
  • cukor
  • ecet
  • kömény

Elkészítése:

  1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, cikkekre vágjuk, torzsáját kiszedjük, majd vékony laskákra szeleteljük.
  2. Enyhén lesózzuk, nem kifacsarósra, csak annyira, hogy átvegye a só ízét és kicsit megpuhuljon, 1/4 órát állni hagyjuk. 
  3. Ha nem zsenge káposztából készítjük, akkor nem sózzuk le, hanem  forrásba lévő, enyhén sós vízzel leöntjük, 4-5 percet állni hagyjuk, hogy a káposzta rostjai kicsit megpuhuljanak, leszűrjük.
  4. A káposztához hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott újhagymát, csípős zöldpaprikát, megszórjuk őrölt köménnyel, (aki szereti egész köményt is tehet bele) jól átforgatjuk. 
  5. Vízből, ecetből, sóból, cukorból ízlés szerinti salátalevet készítünk. 
  6. A káposztasalátát üvegekbe töltjük, rámerjük a salátalevet, legalább 1 napig hagyjuk összeérni, tálalásig hűtőben tároljuk.
  7. Jól behűtve kínáljuk.                     




2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!