Ideális és egyben villantós hétvégi desszert, alig negyed órás munkával és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. Most, hogy roskadásig vannak a piacok gyümölccsel, lehet válogatni a kedvenceink közül és azzal elkészíteni. Minél többféle gyümölcs van benne, annál finomabb és színesebb lesz a végeredmény. Vajas keksz is került bele, ami néhány órás állás után szépen megpuhul a tejfölös, joghurtos krémtől. Káprázatos, gazdagon gyümölcsös nyári édesség, a cukrot édesítőszerre cserélve pedig még alakbarát is. Ha nincs kedvünk sütni, de ennénk valami finomat, akkor ez a hűsítő nyalánkság tökéletes választás lehet a meleg napokra.
Gyümölcsös kupola
Hozzávalók:
- 25 dkg tejföl
- 25 dkg joghurt
- 5 púpos ek porcukor (vagy ízlés szerint)
- 1 tasak (20 gr) porzselatin
- 5 dkg vajas keksz (Petit Beurre)
- gyümölcsök vegyesen (nálam: áfonya, eper, málna, cseresznye, nektarin, sárgabarack, szőlő)
díszítéshez:
- néhány szem friss gyümölcs
Elkészítése:
- Egy kerek aljú, közepes tálat kibélelünk átlátszó fóliával.
- A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, kimagozzuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.
- A kekszet kisebb darabokra törjük.
- A zselatint a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.
- Egy edénybe összeöntjük a tejfölt és a joghurtot, hozzákeverjük a porcukrot, langyosra hűlt zselatint.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a kekszet és a gyümölcsöket.
- Az egész masszát a fóliával bélelt tálba öntjük, elsimítjuk.
- Dermedésig hűtőbe tesszük. (kb 2-3 óra)
- Tálalásnál kínálótálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, friss gyümölcsökkel díszítjük.
- Éles késsel szeleteljük.
Kár hozzányúlni olyan szép látvány! Na jó azért megkóstolnám:-))
VálaszTörlésNekem is kicsit megremegett a kezem, mikor felvágtam. De hát azért készítjük, hogy megegyük. Hamar el is fogyott.
TörlésElkészítettem, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet.
VálaszTörléshttps://vanilinsuti.blogspot.com/2018/06/gyumolcsos-kupola.html
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett!
Törlés