Ismét egy falat Görögország. A tegnapi tzatziki mellé készültek ezek a könnyed citromos, fűszeres csirkenyársak. Elkészítése egyszerű és nincs is nagyon mit magyarázni rajta. Fűszeres, citrusos olajban pácolódtak a husik egy fél órát, majd színes paprikával, lilahagymával váltakozva nyársra húztam és forró serpenyőben néhány perc alatt megsütöttem őket. Gyors ebéd vagy vacsora ötlet, de kerti-partik vendégváró fogásaként is megállja a helyét. Sok friss zöldsalátával, pitával vagy lepénykenyérrel, tzatzikivel fogyasszuk. Egy pohár finom bor is jól esik mellé.
Görög citromos, fokhagymás csirkenyársak
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
pác:
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1/2 tk cukor
- 1/2 tk őrölt bors
- 1/2 tk só
- 2 g fokhagyma
- 1 tk szárított oregánó
- 1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai vagy kápia paprika
- 2 közepes lilahagyma
TZATZIKI receptje ITT megtalálható.
Elkészítése:
- A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk.
- A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, 1/2-1 órát hűtőbe tesszük.
- A csirkehúst a paprikákkal és a hagymával váltakozva nyársra húzzuk.
- Forró grillserpenyőben, teflonserpenyőben vagy szabadtéri grillen minden oldalát pirosas barnára sütjük.
- Hideg tzatzikivel, pitával, zöldsalátával kínáljuk.
De guszta, a husi is és a tzatziki is! El tudom képzelni milyen fincsi lehet piknikezés közben :-) Szép hétvégét nektek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Nektek is kellemes pihenést kívánok!
Törlés