2018. június 22., péntek

Görög citromos, fokhagymás csirkenyársak













Ismét egy falat Görögország. A tegnapi tzatziki mellé készültek ezek a könnyed citromos, fűszeres csirkenyársak. Elkészítése egyszerű és nincs is nagyon mit magyarázni rajta. Fűszeres, citrusos olajban pácolódtak a husik egy fél órát, majd színes paprikával, lilahagymával váltakozva nyársra húztam és forró serpenyőben néhány perc alatt megsütöttem őket. Gyors ebéd vagy vacsora ötlet, de kerti-partik vendégváró fogásaként is megállja a helyét. Sok friss zöldsalátával, pitával vagy lepénykenyérrel, tzatzikivel fogyasszuk. Egy pohár finom bor is jól esik mellé.   


Görög citromos, fokhagymás csirkenyársak

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé

pác:

  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 tk cukor
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1/2 tk só
  • 2 g fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai vagy kápia paprika
  • 2 közepes lilahagyma

TZATZIKI receptje ITT megtalálható.


Elkészítése:

  1. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, a húsra öntjük, 1/2-1 órát hűtőbe tesszük.
  3. A csirkehúst a paprikákkal és a hagymával váltakozva nyársra húzzuk.
  4. Forró grillserpenyőben, teflonserpenyőben vagy szabadtéri grillen minden oldalát pirosas barnára sütjük.
  5. Hideg tzatzikivel, pitával, zöldsalátával kínáljuk.  






2 megjegyzés:

  1. De guszta, a husi is és a tzatziki is! El tudom képzelni milyen fincsi lehet piknikezés közben :-) Szép hétvégét nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Nektek is kellemes pihenést kívánok!

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!