Sonkakrém maradék húsvéti sonkából
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt, főtt sonka
- 10 dkg krémsajt
- 3-4 ek tejföl
- 5 dkg vaj
- 3-4 szál újhagyma
- 20 dkg áttört főtt burgonya
- frissen őrölt bors
díszítéshez:
- snidling
- retek
- koktélparadicsom
- főtt fürjtojás
Elkészítése:
- A burgonyát megfőzzük, krumplinyomón áttörjük, hűlni hagyjuk.
- A főtt sonkát késes robotgépben apróra daráljuk.
- Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a krémsajtot, puha vajat, tejfölt, zöldjével együtt apróra vágott újhagymát és a krumplinyomón áttört, kihűlt burgonyát, megborsozzuk. (sózni nem kell, mert a sonka is sós)
- Habosra kikeverjük, 1 éjszakát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.
- Pirított kiflivel, kenyérrel vagy kaláccsal kínáljuk, sok friss zöldség kíséretében.
Nagyon guszták lettek a kis szendvicskék :-)
VálaszTörlésNálunk is mindig marad a húsvéti sonkából, de mi szeretjük addig enni, amíg el nem fogy :-) De ez a sonkakrém nagyon jó ötlet!