2019. április 28., vasárnap

Sonkakrém (maradék húsvéti sonkából)












 Nálunk minden évben marad húsvétról egy kis sonka, nem lehet kiszámítani, hogy mennyi fog elfogyni. Gondolom így van ez másnál is, ilyenkor lép életbe a B-terv, vagyis a maradék mentési akció. A jó házi sonka bizony nagy kincs, ami "természetes" formájában nem fogy el, azt átalakítjuk. Van, amikor levest készítek vagy tésztára teszem valamilyen mártással, de most egy jó kis kencét készítettem belőle, amit pirított kenyérfélékre, kalácsra lehet kenni, sok friss primőrrel fogyasztva igazán fenséges fogás. Jó reggelire, uzsonnára, vacsorára is.     

Sonkakrém maradék húsvéti sonkából

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt, főtt sonka
  • 10 dkg krémsajt
  • 3-4 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 szál újhagyma
  • 20 dkg áttört főtt burgonya
  • frissen őrölt bors

díszítéshez:

  • snidling
  • retek
  • koktélparadicsom
  • főtt fürjtojás

Elkészítése:

  1. A burgonyát megfőzzük, krumplinyomón áttörjük, hűlni hagyjuk.
  2. A főtt sonkát késes robotgépben apróra daráljuk.
  3. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a krémsajtot, puha vajat, tejfölt, zöldjével együtt apróra vágott újhagymát és a krumplinyomón áttört, kihűlt burgonyát, megborsozzuk. (sózni nem kell, mert a sonka is sós)
  4. Habosra kikeverjük, 1 éjszakát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.
  5. Pirított kiflivel, kenyérrel vagy kaláccsal kínáljuk, sok friss zöldség kíséretében.



1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek a kis szendvicskék :-)
    Nálunk is mindig marad a húsvéti sonkából, de mi szeretjük addig enni, amíg el nem fogy :-) De ez a sonkakrém nagyon jó ötlet!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!