2021. december 18., szombat

Puha diós tekercsek

 












 

Javában készülnek már mindenkinél az aprósütemények. Akinek még kellene ötlet diós és mákos sütire, annak itt hozok egy igazán egyszerű és pénztárcakímélő receptet. Napokkal előbb elkészíthető, finom omlós marad. Nálam most csak dióval készült, de mákkal is ugyanolyan finom. Sőt, én még túrótöltelékkel is el tudom képzelni. Ünnepi asztalra vagy a délutáni kávé mellé finom sütemény.


Puha diós tekercsek


Hozzávalók:


tészta:


  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek porcukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

töltelék:


  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek víz

tetejére:


  • 2 ek porcukor
  • 1 cs bourbon vaníliás cukor


Elkészítése:


  1. Először elkészítjük a tölteléket: a diót késes aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a vízben feloldott cukrot, összekeverjük.
  2. Felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt és a sót.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a porcukrot.
  4. Az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk, cipóvá formázzuk.
  5. A tésztából 2 dkg-os golyókat formázunk.
  6. Egyenként kör alakúra nyújtjuk, megtöltjük a diós keverékkel, feltekerjük.
  7. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  8. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb 15 perc alatt megsütjük.
  9. Nem szabad túl sokáig sütni, mert kiszáradnak, épphogy csak egy kis színt kapjanak.
  10. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
          Recept: innen

 




2 megjegyzés:

  1. Finom karácsonyi süti ez is 😊.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A havas karácsonyi tájakat juttaja eszembe, ami sajnos idén úgy tűnik, már nem lesz...

      Törlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!