2018. december 23., vasárnap

Kagylósaláta










Az ünnepi halételek elé egy könnyű kagylós előételt ajánlok, rögtön kétféle változatban azoknak, akik szeretik a tengeri herkentyűket. Nem vesz el sok időt az elkészítése, mert nem kell előfőzni, hisz üvegben eltett, konyhakész kagylóval dolgozunk. Az egyik egy pikánsabb, hagymás, paradicsomos,  a másik egy citromos, petrezselymes, tejfölös szószban érlelt változat. Mindkettőnek állni kell fogyasztás néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízei. Én nem is tudnék választani, hogy melyik a finomabb. Friss pirítóssal, jóféle, savakban gazdag száraz fehér borral megalapozható vele az étvágy a többi finom halétel előtt. Nem csak ünnepekre, de egyszerű hétköznapokra, vacsorára is jó választás. 

Mediterrán kagylósaláta

Hozzávalók:
2 személyre


  • 40 dkg natúr lében eltett konzerv (üveges) kagyló 
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 3 szál újhagyma
  • maréknyi magozott fekete olajbogyó 
  • 1 ek olívaolaj
  • kevés citromlé


Elkészítése:


  1. A kagylót leszűrjük, átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Kevés citromlével meglocsoljuk.
  3. A koktélparadicsomot, olajbogyót félbevágjuk, a hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, hozzákeverjük a kagylóhoz.
  4. Picit megsózzuk, olívaolajjal megcsepegtetjük, összekeverjük.
  5. Legaláb 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Frissen sült pirítóssal fogyasztjuk.




Fokhagymás-tejfölös kagylósaláta










Hozzávalók:
2 személyre

  • 40 dkg natúr lében eltett konzerv (üveges) kagyló
  • 2 dl tejföl
  • 3 duci gerezd fokhagyma
  • 1 cs petrezselyem
  • néhány csepp citromlé
  • 1-2 ek olívaolaj

Elkészítése:

  1. A kagyló levét leöntjük, átmossuk, lecsepegtetjük, tálba tesszük.
  2. Megcsepegtetjük kevés citromlével.
  3. A tejfölben simára keverjük a zúzott fokhagymát, kevéske sót és az olívaolajat.
  4. A petrezselymet finomra vágjuk, rászórjuk a kagylóra, majd átkeverjük az ízesített tejföllel.
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeszokjanak az ízei.
  6. Tálaláskor citromkarikákkal diszítjük, frissen sült pirítóssal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!