2018. december 8., szombat

Kókuszkarika













Néhány alapanyagból álló, egyszerű, de finom sütemény. Jól jöhet az ünnepi asztalra, de hétköznapi vendégvárónak is bevethető édesség. A citromtól kellemesen savanykás, a kókusztól kicsit egzotikus, a vajtól pedig omlós még napok múlva is. Néhány perc alatt, kevés munkával elkészül, akár még az utolsó pillanatban is. Egy forró tejszínhabos kávé vagy latte mellé ideális rágcsálni való.     


Kókuszkarika

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 kezeletlen héjú citrom
  • 7 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg puha vaj

hempergetéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek kristálycukor
  • 2-3 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  2. Száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a 10 dkg kókuszreszeléket, (vigyázat, hamar meg tud égni!) kihűtjük.
  3. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  4. Az átszitált porcukrot, vaníliás cukrot a kókuszreszelékkel, tojássárgájával, vajjal, liszttel, 3 evőkanál citromlével, az 1 citrom reszelt héjával összedolgozzuk.
  5. A tésztából ceruzavastagságú rudakat sodrunk, 5-6 cm átmérőjű karikákat készítünk belőle. 
  6. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, kb 20-25 perc alatt (sütőfüggő!) megsütjük.
  7. A cukrot összekeverjük a kókuszreszelékkel. 
  8. A még forró tésztakarikákat megkenjük a tojásfehérjével, belenyomjuk a cukros-kókuszos keverékbe. 
  9. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  10. Jól záródó fém dobozban eláll.






1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!