Mindig lapul a hűtőmben egy-két csomag leveles tészta. Ha kell egy gyors desszert máris kéznél van, változatosan elkészíthető, akár sós, akár édes ízekre vágyunk. A neten találtam ezt a klassz fahéjas, narancsos ízvilágú karácsonyfa alakúra "igazított" ünnepi receptet, rögtön meg is sütöttem. Kicsivel több, mint fél óra múlva már ott illatozott az asztalon. Az ünnepi hajrában akár még az utolsó pillanatokban is odavarázsolhatjuk a többi süti mellé ezt a fenségesen illatozó, ropogós, mutatós csodát. Narancslekvárral vagy nutellával is elkészíthető.
Fahéjas-narancsos fenyő
Hozzávalók:
- 1 cs (275 gr) leveles tészta
töltelék:
- 3 dkg porcukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 cs Dr Oetker Finess reszelt narancshéj (vagy 1 bio narancs reszelt héja)
- kevéske étolaj
tetejére:
- 1 felvert tojás
szóráshoz:
- porcukor
Videós segítség a recept elkésztéséhez, egyben a recept forrása is
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal.
- A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
- Kibontjuk a csomagolásból és hosszanti irányban kettévágjuk.
- Az egyik felére eloszlatjuk a tölteléket, kevés étolajjal megcsepegtetjük, majd ráhelyezzük a másik lapot.
- Kézzel az egészet kicsit megnyomkodjuk.
- A tésztából kivágunk egy karácsonyfa formát és a széleit kb 1,5 cm-enként ferdén bevagdossuk.
- A tésztacsíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük.
- Sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük, felvert tojással lekenjük.
- A tepsit a sütőbe toljuk, kb 20-25 perc alatt készre sütjük. (sütőfüggő!)
- Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
- Porcukorral meghintve tálaljuk, tetszés szerint díszíthetjük is.
Igazi ünnepeket váró süti! Ötletes, mutatós és finom is 😊
VálaszTörlésNagyon etette magát, pillanatok alatt el is fogyott.
Törlés