Pekándiós csillagok
Hozzávalók:
kb 30-35 db-hoz
tészta:
- 28 dkg liszt
- 23 dkg lágy vaj
- 12 dkg porcukot
- 1 tk vanília aroma
tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg pekándió
- kristálycukor
- durva szemű tengeri só
Elkészítése:
- A vajat összekeverjük a porcukorral és a vanília aromával.
- Hozzáadjuk a lisztet, tésztává gyúrjuk.
- A tésztát megfelezzük, külön-külön folpackba csomagoljuk, 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.
- A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
- A tésztát két szilikonos sütőpapír között vékonyra nyújtjuk.
- Csillag alakú kiszúróval kiszúrjuk, leeső tésztadarabokat újra összegyúrjuk, ismét kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 8-10 perc alatt világosra sütjük.
- A sütőlapon hagyjuk 5-10 percet hűlni, mert ilyenkor még törékeny a tészta.
- A csokoládét megolvasztjuk a kekszek egyik felét belemártjuk, rácsra téve hagyjuk a felesleget lecsepegni.
- Meghintjük pekándió darabokkal, kristálycukorral és nagyon kevés - tényleg csak 3-4 szem - durvaszemű sót szórunk rá.
- Hűtőbe tesszük 10 percre, hogy a csokoládé megszilárduljon.
Nagyon finomak lehetnek! Én még nem ettem pekándiót, biztos nagyon ízletes. Szép formájuk van a csillagoknak, és a felvételeid is gyönyörűek, mint mindig! Mindig szeretem őket nézegetni 😊
VálaszTörlésDrága Katalin, köszönöm szépen!
VálaszTörlés