2019. december 22., vasárnap

Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta
















Sütés nélküli villámgyors desszertek mindig jól jönnek, de különösen akkor, ha időszűkében vagyunk. Sokféle panna cotta recept van már fenn a blogon, ma azonban hoztam egyet, ami a marcipán fenséges ízével hódít és ugyanolyan lágyan simogató, mint a többi, csak az ünnepekre van hangolva. Ha valakinek még nincs ötlete, hogy milyen könnyű, de mutatós desszerttel zárhatná a fejedelmi lakomát, akkor nyugodtan próbálja ki ezt a receptet. Kellemes, nem túl édes az íze, a kevéske fahéj tökéletes harmóniát teremt vele.     


Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta

Hozzávalók:
3-4 kisebb pohárhoz

  • 2 dl zsíros tej
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg marcipán
  • 3,5 lapzselatin
  • 5 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor (nálam bourbon)

tetejére:

  • őrölt fahéj
  • dekor cukor

Elkészítése:
  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre.
  2. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük.
  3. A tejet és a tejszínt összeöntjük, megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrokat, marcipánt, addig melegítjük, míg fel nem olvad, de ne forraljuk!
  4. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, alaposan elkeverjük.
  5. A panna cottát - szűrőn át - üveg poharakba töltjük, legalább 4-5 óra hosszára a hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Tálaláskor tetejét fahéjjal megszórjuk, dekor cukorral díszítjük.




1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, könnyű desszert lesz majd az ünnepi ebéd vagy vacsora után. Szép a kompozíciód!
    Békés, boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak, sok szeretettel!

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!