Sütés nélküli villámgyors desszertek mindig jól jönnek, de különösen akkor, ha időszűkében vagyunk. Sokféle panna cotta recept van már fenn a blogon, ma azonban hoztam egyet, ami a marcipán fenséges ízével hódít és ugyanolyan lágyan simogató, mint a többi, csak az ünnepekre van hangolva. Ha valakinek még nincs ötlete, hogy milyen könnyű, de mutatós desszerttel zárhatná a fejedelmi lakomát, akkor nyugodtan próbálja ki ezt a receptet. Kellemes, nem túl édes az íze, a kevéske fahéj tökéletes harmóniát teremt vele.
Karácsonyi fahéjas, marcipános panna cotta
Hozzávalók:
3-4 kisebb pohárhoz
- 2 dl zsíros tej
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg marcipán
- 3,5 lapzselatin
- 5 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor (nálam bourbon)
tetejére:
- őrölt fahéj
- dekor cukor
Elkészítése:
- A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 10 percre.
- A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy a reszelő durva fokán lereszeljük.
- A tejet és a tejszínt összeöntjük, megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrokat, marcipánt, addig melegítjük, míg fel nem olvad, de ne forraljuk!
- Tűzről lehúzva hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, alaposan elkeverjük.
- A panna cottát - szűrőn át - üveg poharakba töltjük, legalább 4-5 óra hosszára a hűtőbe tesszük dermedni.
- Tálaláskor tetejét fahéjjal megszórjuk, dekor cukorral díszítjük.
Nagyon finom, könnyű desszert lesz majd az ünnepi ebéd vagy vacsora után. Szép a kompozíciód!
VálaszTörlésBékés, boldog karácsonyt kívánok neked és családodnak, sok szeretettel!