"A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván". (Paul Gauguin)


2011. március 16., szerda

Hússal töltött cukkini




Tudom, még nincs szezonja a cukkininek, de nagyon szép zsenge példányokat sikerült vennem a piacon. Rántva, párolva, grillezve, palacsintatésztába keverve is nagyon szeretjük, de most arra gondoltam, hogy nem faxnizok a körettel, hanem egy önmagában is laktató változatot készítek belőle. Darált húsos-gombás raguval töltöttem meg, de az alapragu még zöldségek vagy sajtok hozzáadásával tovább variálható. Ahogy sült a sütőben, finom illatok terjengtek, ezzel a fogással kicsit sikerült a konyhámba csalogatni a nyár finom illatát.

Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:



  • 2 zsenge cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
  • 20 dkg gomba
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 paradicsom
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • őrölt bors
  • olaj



Elkészítése:


1.  A cukkiniket megmossuk, szárazra törlöljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábévájóval kikapargatjuk.




2.  Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt zsírjára sütjük.
3.  Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, felöntjük kevés vízzel, hozzádobjuk a húsleveskockát, félig megfőzzük, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, sózzuk.
4.  Amikor megfőtt, kevés liszttel meghintjük, ráöntjük a tejszínt. Addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik.
5.  A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá.




6.  Reszelt sajttal bőven megszórjuk, kevés olajat öntünk alá és forró sütőben megsütjük.




7.  Forrón tálaljuk.








AZ OTTHON ÍZEI





16 megjegyzés:

  1. Teljesen elvesztem! Ez az étel annyira a nyarat juttatja eszembe, fantasztikusan gusztusos lett!

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosan néz ki....Holnapra ezt tervezem!
    Köszönet a receptért és a szép fotóért! Ed

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomnak látszik!!!!!!!!!!!
    Mondom anyának, hogy készitse el!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. éppen most készül....

    VálaszTörlés
  5. Én most dobtam be a sütőbe,de alig várom hogy egyek belőle!:-)
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Ma készítettem el és istenkirály lett, de komolyan, nem találok szavakat :) köszönöm szépen a receptet! Ja és a többi recepted is nagyszerű, és ez a design nagyon el lett találva!

    Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  7. nagyon finom köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Tegnapelőtt megcsináltam, és nagyon finom lett! Pedig én csak szendvicset készíteni járok be a konyhába. Szóval nemcsak finom, de jót tett az önbizalmamnak is. :-) köszi a receptet és a klassz leírást. Nagyon szép a blogod, még jónéhány receptet kinéztem.

    VálaszTörlés
  9. én is épp most készitem remélem nagyon finom lesz

    VálaszTörlés
  10. haha én most csinálom, nagyon köszi a receptet!!!

    VálaszTörlés
  11. Elkészítettem és a szüleim, a barátom oda volt érte. Nagyon szépen köszönöm a receptet. Egyébként rizzsel tálaltam.

    VálaszTörlés
  12. Annigine, nagyon szívesen,örülök,hogy ízlett.

    VálaszTörlés
  13. Én is megcsináltam, picit változtattam rajta, mint minden recepten:), de az alap ez volt és isteni finom lett!! Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  14. most sül, még tettem bele sárgarépát és bazsalikomot! Kicsit sok lett a töltelék, de azt külön rizzsel is lehet enni! Jónak ígérkezik, remélem, a család tetszését is elnyeri!

    VálaszTörlés
  15. Kinga, remélem, hogy ízleni fog.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails