2010. december 25., szombat

Házi Bailey's



Ki ne szeretné a finom krémlikőröket? Főleg mi nők szívesen kóstolgatjuk, mert ez olyan igazán nőies itóka. Ha a bolti árakat nézzük, sajnos a minőségi italok nem mindenki számára megfizethetők. De nem kell elkeserednünk, mert jóval gazdaságosabban otthon is előállíthatjuk az eredetihez megszólalásig hasonlító változatot. Én ezt a receptet évekkel ezelőtt egy szakácstól kaptam. Tudom, számos változata van, a sűrített tejestől a csoki pudingosig. Egyszer biztosan azokat is kipróbálom, de most maradtam a jól beváltnál. A nyers tojástól, ami benne van talán sokan idegenkednek, pedig ettől lesz bársonyosan krémes állagú. Én rögtön dupla adagot szoktam készíteni, mert nálunk igen gyorsan "párolog".

Elkészítési idő: 10 perc

Házi Bailey's

Hozzávalók:

  • 3 dl OKÉ tartós habtejszín (dobozos)
  • 2 tojássárgája
  • 2 kis zacskó (vagy 4 ek) vaníliás capuccino-por (lehet irish cream vagy mogyorós is)
  • 2 vaníliás cukor
  • 6 ek porcukor
  • 2 - 2,5 dl rum

Elkészítése:

  1. A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és jól összeturmixoljuk.
  2. Üvegbe töltjük néhány órára a hűtőbe tesszük, időnként megrázogatjuk.
  3. Másnapra lesz igazán krémes állagú.






3 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!