Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 8 óra
Ropogós sajtos rúd
Hozzávalók:
tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg reszelt trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 2 ek 10%-os ecet
- 2,5 - 3 tk só
tetejére:
- 1 felvert tojás
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk, derelyemetszővel tetszőleges méretű rudakra vágjuk.
- Tetejüket a felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal bőven megszórjuk.
- Sütőpapíros tepsibe téve, előmelegített sütőben 170-180°C-on kb 20-25 perc alatt szép pirosasra sütjük.