Nagyon egyszerű, olcsó, gyorsan elkészíthető hétköznapi vagy akár a zsúfolt hétvégekre való pihe-puha desszert, ha gyorsan vágyunk valami finomságra. A kakaós alaphoz nagyon jól illik a kókusz, mely nem csak a süti tetejére hanem a tésztájába is került. A közkedvelt kókusztekercs vagy kókuszgolyó mellett érdemes ezt is kipróbálni, szerintem kedvelni fogják a családtagok. A receptben megadott hozzávalók egy kisebb méretű tepsire elegendőek, nagyobb létszám esetén lehet duplázni is.
Kókuszos kevert süti
kb 28 x 19 cm-es tepsihez
2-3 főre
tészta:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg cukor
- 2,5 dkg vaj
- 2,5 dkg kókuszreszelék
- 1 tojás
- 8 gr sütőpor
- 1,25 dl tej
- 1 ek holland kakaópor
- 1/2 mk rumaroma
máz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A tojást kikeverjük a cukrokkal, majd a puha vajjal.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, sütőport, kakaóport, összekeverjük, a tejjel váltakozva hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
- Beleöntjük a rumaromát, egyneművé keverjük.
- A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
- A süteményről levesszük a papírt, megfordíva hagyjuk rácson kihűlni (így a sima oldal lesz a teteje).
- Gőz fölött felolvasztjuk az olajjal a csokoládét.
- A süti tetejére kenjük a mázat, ha kissé megdermedt, meghintjük a kókuszreszelékkel.
Receptötlet: itt