Ezt a finom húsételt nehezen lehetne beilleszteni egy kalóriaszegény étrendbe. Igazi magyaros kísértés. Bár semmi különleges nincs benne, mégis feldobja az unalmas hétköznapokat és a férfiak többsége is imádja az ilyen nehéz, szaftos falatokat. Nyáron grillen sütve az igazi, valamilyen friss, zamatos salátával tálalva.Na de a nyár még nagyon távol van, a jó falatok meg télen is a tányérra kívánkoznak.
Elkészítési idő: 60 perc
Pihentetés: 8 óra
Mustáros rozmaringos flekken zöldfűszeres steakburgonyával
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli tarja
- 2 vöröshagyma
- mustár
- flekken fűszer
- friss rozmaring
- olaj
steak burgonya:
- 1 kg burgonya
- 2 ek mustár
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5-6 ek olaj
- friss petrezselyem, rozmaring és kakukkfű
- só
Elkészítése:
- A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, a zsíros részeinél és a széleinél kicsit bevagdossuk, hogy sütésnél ne ugorjon össze.
- Flekken fűszerrel meghintjük, majd mindkét oldalát vékonyan megkenjük a mustárral.
- Egy kisebb edénybe lerakjuk a hússzeleteket úgy, hogy közéjük vastagabbra karikázott vöröshagymát és rozmaring ágacskákat rétegezünk.
- A tetejét hagymakarikákkal zárjuk és felöntjük annyi olajjal, amennyi ellepi.
- Lefóliázzuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Másnap a hús alól az olajat egy teflon serpenyőbe szűrjük, a hagymakarikákat egy tányérra kiszedjük kevés liszttel megszórjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, a húst megsózzuk és mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
- Ha mind kisült félretesszük, melegen tartjuk és a visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymakarikákat.
- A húsra halmozva tálaljuk a steak burgonyával, amelyhez a héjas burgonyát hasábokra vágjuk, beleszórjuk egy tepsibe. A mustárhoz adjuk az olajat, a fokhagymát és a sót, jól elkeverjük, majd a burgonyára öntjük a keveréket, rászórjuk a friss, apróra vágott fűszereket, jól átkeverjük, hogy egyenletesen bevonja őket mindenhol a mustáros-fűszeres keverék.
- Forró sütőben kb 45-50 percig sütjük.