Gyümölcsös joghurthasáb
Hozzávalók:
1 db 33x5 cm-es őzgerincformához
- 5 dl natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 25 gr (1 tasak) zselatinpor
- 6 ek porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 30 dkg friss bogyós gyümölcs vegyesen (nálam: áfonya, málna, szeder, nektarin)
Elkészítése:
- A joghurtot, cukrokat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk!
- Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kézmelegre hűlt joghurtos keverékhez, simára keverjük vele.
- Egy őzgerincformát bevizezünk, folpackkal kibélelünk, belerétegezzük a gyümölcsöket (a barackot nagyobb darabokra vágjuk, a bogyós gyümölcsöket egyben hagyjuk) és a tejszínes-joghurtos masszát.
- Dermedésig hűtőbe tesszük.
- Ha a joghurthasáb megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, a folpackot óvatosan lehúzzuk róla, friss gyümölcsökkel, citromfű vagy menta levélkékkel díszíthetjük.