Elkészítési idő: 45 perc
Pihentetés: 8 óra
Ropogós sajtos csiga
Hozzávalók:
kb 80 darabhoz
tészta:
tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csapott ek. só
- 1 kis pohár tejföl (175 gr)
töltelék:
- 25 dkg puha margarin
- 30 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, mindegyikből cipót formálunk.
- A töltelékhez a puha margarint összekeverjük a sajttal, 4 felé osztjuk.
- A cipókat lisztezett felületen egyenként vékony kb 2 mm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük a sajtos töltelékkel, hosszanti oldalánál szorosan feltekerjük.
- Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
- A tekercseket kb 3-5 mm-es korongokra vágjuk,
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, helyet hagyva a csigák között.
- 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.