A varázslatos India még varázslatosabb itala a mangó lassi. Egy joghurt alapú, gyönyörű színű turmix, fantasztikus ízélménnyel. Nyáron a kánikulában, jól behűtve az egyik legjobb frissítő, de én ilyenkor télen is szeretem kortyolgatni. Napsárga színe és az édes mangó zamata mindig eszembe juttatja a napfényes nyári időszakot. Tökéletes reggelire, vacsorára, edzés után. Két érett mangót sikerült vásárolnom, az egyiket a napokban a panna cottához használtam fel, a másikból pedig rögtön tudtam, hogy ez a lassi fog készülni. Aki még nem próbálta, feltétlen kóstolja meg vagy mentse el a receptet nyárra, mert jól fog jönni, mikor csak a hideg nyalánkságokra, italokra vágyunk.
Mangó lassi
Hozzávalók:
2 személyre
- 1 nagy érett mangó
- 2,5 dl sűrű (görög) joghurt
- 1,5-2 dl tej
- 1 ek cukor vagy méz (vagy ízlés szerint)
- 1/4 tk kardamompor
- 4-5 jégkocka (elhagyható)
díszítéshez:
- pisztácia
- sáfrány
Elkészítése:
- A mangót felvágjuk, húsát turmixgépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a joghurtot, tejet, cukrot, kardamomport, a jégkockákkal krémesre keverjük. turmixoljuk.
- A mangó lassit poharakba öntjük, jól behűtjük.
- Fogyasztás előtt pisztáciával és sáfrányszálakkkal díszítjük.
TIPP:
Ha nem kapunk igazán érett, zamatos mangót, akkor inkább konzervet használjunk, mert az utóérő, félkemény példány még nem elég édes és mire beérne, addigra belül már gyakran romlik, barnul.