Sem kedvem, sem időm nincs sütni mostanság, ezért készült néhány egyszerű hozzávalóból, - ami most a karantén ideje alatt itthon fellelhető volt - ez a könnyű és ízletes kanalaznivaló. A krémbe kevert kandírozott narancshéj és narancslikőr teszi kicsit különlegesebbé. Lehet még turbózni babapiskótával, zabkeksszel vagy ropogós müzlivel, ez esetben ezeket meglocsolhatjuk a befőtt levével. Friss, érett gyümölcsből készítve, jól behűtve, igazán kellemes, hűsítő myári desszert, de azért most is jól esett.
Barackos pohárkrém
Hozzávalók:
- 1 doboz (425 ml) őszibarackbefőtt
- 15 dkg mascarpone
- 1,5 dl joghurt
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek narancslikőr (elhagyható)
- 1 ek kandírozott narancshéj
díszítéshez:
- 5 dkg étcsokis tortabevonó
- néhány szem friss gyümölcs (nálam most eper)
Elkészítése:
- Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük, kockákra vágjuk.
- A krémsajtot kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrokat, apróra vágott narancshéjat és a likőrt.
- A gyümölcsöt lerétegezzük a krémmel, tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét csorgatunk.
- Néhány szem friss gyümölccsel díszítjük.
- Azonnal kínálhatjuk, nem kell állnia.