Várom a tavaszt, de csak nem akar megérkezni... Bár kint vidáman trilláznak a csöppnyi madárkák, sarjadnak a kerti növények, szirmaikat bontogatják a virágok, de azért még mindig hideg van és korán sötétedik. Hogy jobb hangulatra derítsem magamat egy könnyű tavaszias ételt készítettem ebédre. Az édeskés mázzal bevont szaftos hús és a roppanós zöldségek ízkavalkádja legalább a konyhában meghozta a tavasz ízeit, színeit, hangulatát. Szűk fél óra alatt elkészíthető ez az igazán egészséges, tápláló és mennyei étek. Kiváló hétköznapi fogás, nem igényel túl sok időt, energiát, vesződséget. Aki szereti a kissé pikáns ételeket, annak ajánlom ezt az egyszerű, gyors és ízletes fogást.
Mézes-mustáros csirkemell cukkini salátával
Hozzávalók:
2 személyre
- 1 egész csirkemell filé
- só
- bors
kence:
- 2 ek olívaolaj
- 1 púpos tk dijoni mustár
- 1 ek méz
saláta:
- 2 közepes zsenge cukkini
- 10 dkg apró koktél paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1/2 cs petrezselyemzöld
salátaöntet:
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- oregano
- kevés citromlé
Elkészítése:
- Először a salátát készítjük el: a zsenge cukkiniket megmossuk, megtöröljük, a reszelő durvább oldalán teljes hosszában végighúzva lereszeljük, így szép hosszú szálakat kapunk. (a magos részt kidobjuk)
- A cukkini csíkokat egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott koktél paradicsomot, felkarikázott újhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Meglocsoljuk a salátaöntettel, jól összeforgatjuk, kicsit állni hagyjuk, míg elkészítjük a csirkét.
- A csirkemellet szárazra töröljük, félbevágjuk, majd lapjában megfelezzük, így 4 szeletet kapunk.
- A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, mustárt, mézet, bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.
- Teflon serpenyőben kevéske olívaolajon, közepes tűznél, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük, ekkorra kívül már szép színt kap, de a belseje még szaftos marad.
- A cukkini salátát tányérra halmozzuk, tetején elrendezünk 2- 2 hússzeletet, azonnal tálaljuk.