Amikor nincs időm túl sokat foglalkozni a hétvégi desszertekkel, akkor mindig jól jön egy könnyű, percek alatt elkészíthető pohárkrém. Sőt, a nagy melegben, mint ami most is beköszöntött nagy hirtelen, nincs is kedvem mást készíteni, mint valami hűsítő finomságot. Szerencsére már lehet kapni finom, édes "eperízű" epret, igaz még nem a hazait, mert az igen borsos árban van, de a desszert a külhoniból is pompás lett.
Elkészítési idő: 10 perc
Epres túrókrém
Hozzávalók:
4 személyre
- 50 dkg eper
- 50 dkg sovány tehéntúró
- 8 ek ásványvíz
- 5 ek cukor
- 1 kis dobozos natur joghurt
- 1 ek durvára vágott pisztácia
Elkészítése:
- Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belőle 12 szemet, a többit apróra vágjuk és összeturmixoljuk.
- 8 darabot szeletekre vágunk, 4-et félreteszünk a díszítéshez.
- Kimossuk a turmixgép poharát, belerakjuk a túrót hozzáadjuk az ásványvizet, a cukrot, a joghurtot és jó krémesre összeturmixoljuk.
- A túrókrémet megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük az eperpürét.
- Üvegpohár aljára teszünk a fehér túróból, kirakjuk eperszeletekkel, rákanalazzuk az epres túrót, majd ismét eperszeletek következnek, végül elosztjuk a tetején a fehér túrót.
- A poharakat fél órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön a krém, majd megszórjuk a durvára aprított pisztáciával és feldíszítjük a félretett maradék 4 eperszemmel.