Ez a sütemény biztos siker azok számára is akik csak most kezdenek ismerkedni a sütés tudományával. Nagy szakértelmet nem igényel, a "hamar összedobható" kategóriába tartozik. Nagyon mutatós és el sem lehet rontani. A küllemén túl, az ízét tekintve egy igazi nyári csoda.
Elkészítési idő: 50 perc
Mandulás-barackos lepény
Hozzávalók:
- 12 szem sárgabarack
- 12 szem hámozott mandula
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 tojás
- csipet só
- 0,5 dl rum
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
- A sárgabarackokat megmossuk, leforrázzuk, héját, magját eltávolítjuk, félbevágjuk.
- Porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük a puha margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel váltakozva kanalanként a cukros tojáskrémhez keverjük, végül hozzáadjuk a rumot is.
- Kb 24 x 34 cm-es vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, magházukkal felfelé belenyomkodjuk a fél barackokat, a mag helyére 1-1 szem mandulát teszünk.
- Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, tálalás előtt a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk.