Gyors főétel a hét bármely napjára. Nincs túlbonyolítva, de a kicsit különlegesebb, zöldfűszeres bunda miatt mégsem a megszokott ízvilág. A szódabikarbónától könnyebb, lazább szerkezetű és kicsit pufi is lesz a hús bundája. Apróbb, harapásnyi falatkákat is készíthetünk. Nekünk elég volt hozzá a saláta, de rizs,-vagy krumpliköretet is készíthetünk mellé. Egyszerű, időtakarékos, színes, egészséges. Jó étvágyat hozzá!
Csirkefalatok zöldfűszeres bundában
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- só
- őrölt bors
- kevés citromlé
bundához:
- 1 csésze liszt
- 1/2 csésze víz
- 1 tojás
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 cs apróra vágott petrezselyem
- 1/2 cs apróra vágott snidling
- 1/2 tk só
sütéshez:
Elkészítése:
- A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük.
- Fél órára hűtőbe tesszük.
- A bundához összekeverjük a lisztet a sóval, tojással, vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a kevés vízben feloldott szódabikarbónát, elkeverjük.
- A hússzeleteket megmártjuk a tésztában úgy, hogy a máz mindenütt bevonja, a felesleget hagyjuk lecsepegni és bő, meleg, de nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Papírtörlőre téve a felesleges olajat lecsöpögtetjük.
- Friss salátával, rizzsel, krumplival kínálhatjuk.
TIPP:
A bunda ne legyen túl vastag, mert akkor sem a hús, sem a bunda belseje nem tud jól átsülni, nyers marad.
Az olaj ne legyen túl forró, mert szintén nincs ideje a húsnak átsülni és a bunda hamar megbarnul, megég rajta kívülről.