A szilvaszezon engem mindig valami finom süti elkészítésére késztet. A szomszédasszonyom több kiló szilvával lepett meg, így a hétvégére beterveztem ezt a sütit. Nagyon egyszerű elkészíteni és csuda finom lett! Más gyümölcsökkel is variálható.
Elkészítési idő: 60 perc
Fahéjas szilvás lepény
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 3/4 cs sütőpor
- 5 tojás
- 3 ek darált dió
- 0,5 dl rum
- fahéj
- nádcukor
- 50 dkg szilva
Elkészítése:
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk.
- Tálba téve megszórjuk fahéjjal, nádcukorral, rálocsoljuk a rumot és összekeverjük.
- Amíg elkészítjük a tésztát állni hagyjuk.
- A porcukrot jó habosra kikeverjük a margarinnal, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, és végül a darált diót is.
- Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a masszát.
- Szorosan a tetejére rakosgatjuk a szilvákat és közepes tűznél 35-40 percig sütjük.
- Ha langyosra hűlt a tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk és kockákra vágva tálaljuk.
Hmmm, igazán kedvemre való!
VálaszTörlésCsodálatos, kérhetek :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos finom!!!
VálaszTörlésÉn is kérek!!!!!! Nagyon szép lett!!!!!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom (volt). Legközelebb küldök mindenkinek egy szeletkét.
VálaszTörlés