A nyár még mindig ontja színes és ízletes finomságait, amelyekből rengeteg-féle nyári pástétom és kence készíthető. Ilyenkor igyekszem én is a megszokott körözött, padlizsánkrém vagy zöld fűszeres sajtkrém - variációkon túl valami változatos és könnyű kence-ficéket készíteni. Egyik ilyen kedvencem a paprikakrém, amely a Délvidéken nagyon kedvelt és mennyei finomság, számos változata van, de mindenki a magáéra esküszik. Stahl Judittól kölcsönöztem a receptet, és annyira ízlett, hogy azóta is napi rendszerességgel készítem.
Elkészítési idő: 30 perc
Htipiti (Görög sültpaprika krém)
Hozzávalók:
- 2 piros kaliforniai paprika
- 20 dkg feta sajt
- 2 g fokhagyma
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 1 db friss chilipaprika
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
- A kaliforniai paprikákat a tűzhely lapján körbe forgatva megsütjük. Akkor jó, ha a paprika héja kicsit "elszenesedik".
- Egy tálba rakjuk őket, fóliával lefedjük egy kis időre, a gőzben felpuhul a héja, elválik a húsától és így könnyen le tudjuk húzni.
- A paprika húsát a turmixgépbe rakjuk, hozzátördeljük a feta sajtot, beleaprítjuk a fokhagymát és a kimagozott chilit, beleöntjük az olajat és az egészet homogén anyaggá turmixoljuk.
- Tálkába öntjük, tetejét meghintjük pirospaprikával.
- Nem baj, ha kicsit híg, mert néhány óra állás után még sűrűsödik.
- Pirítós kenyérre kenve vagy tortilla chipsszel mártogatva fogyasztjuk, de grillezett húsok mellé is isteni.
nagyon guszta, ki fogom próbálni !
VálaszTörlésNagyon guszta, érdekes ki fogom én is próbálni
VálaszTörlés