A grillszezon még kicsit várat magára, a grillsütő is még a pincében várja a jobb időt, de a kísérletező kedvemet már elővettem a húsok pácolását illetően. Ennek a szeletnek a lime reszelt héja adja az extra spirituszt. A lime savassága hamar felpuhítja a hús rostjait, így nem kell órákat várni az elkészítésére. A fűszerezést bátran variálhatjuk kedvünkre.
Elkészítési idő: 60 perc
Fokhagymás, lime-os pácolt karaj
Fokhagymás, lime-os pácolt karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet sovány, kicsontozott karaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk chilipor
- 1 ek pirospaprika
- 1 lime héja
- 1/2 lime kifacsart leve
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- Összekeverjük a fűszereket, hozzáreszeljük a lime héját és hozzáfacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
- A pácot rákenjük a karajszeletekre és fél órát állni hagyjuk.
- Egy teflonserpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a hússzeleteket és mindig csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.
- A húst zsírjára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk, a húst saját szaftjával meglocsoljuk.
Hű, nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésKérlek nézzél be hozzám meglepetés vár.
VálaszTörlésFantaztikusan néz ki
VálaszTörlésKedves Nea, nézz be hozzám, meglepetés vár rád!
VálaszTörlésNagyon ígéretes,szívesen megenném:)
VálaszTörlésGyönyörű fotókat készítesz:)