2011. május 22., vasárnap

Fokhagymás, lime-os pácolt karaj



A grillszezon még kicsit várat magára, a grillsütő is még a pincében várja a jobb időt, de a kísérletező kedvemet már elővettem a húsok pácolását illetően. Ennek a szeletnek a lime reszelt héja adja az extra spirituszt. A lime savassága hamar felpuhítja a hús rostjait, így nem kell órákat várni az elkészítésére. A fűszerezést bátran variálhatjuk kedvünkre.

Elkészítési idő: 60 perc

Fokhagymás, lime-os pácolt karaj 

Hozzávalók:

  • 4 szelet sovány, kicsontozott karaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk chilipor
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 lime héja
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. Összekeverjük a fűszereket, hozzáreszeljük a lime héját és hozzáfacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
  2. A pácot rákenjük a karajszeletekre és fél órát állni hagyjuk.
  3. Egy teflonserpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a hússzeleteket és mindig csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A húst zsírjára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk, a húst saját szaftjával meglocsoljuk.



   

5 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!