Kuszkusz saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg kuszkusz
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kígyóuborka
- 1 lilahagyma
- koktélparadicsom (vagy 3 nagyobb paradicsom)
- 1 csomag mini mozzarella
- 5 dl húsleves
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
- A kuszkuszt szárazon enyhén sózzuk, hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat, hozzáöntjük a forró húslevest és lefedve hagyjuk állni 6-8 percig, míg megdagad.
- Az uborkát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, a koktélparadicsomokat és a mozzarella golyókat félbe, a lilahagymát pedig fél karikákra szeleteljük. (Ha valaki nem kedveli a hagyma erőteljes ízét, néhány percig áztassa olaj-ecet-só keverékében, lágyabb lesz az íze.)
- A kuszkuszt villával fellazítjuk, hozzákeverjük a felaprított uborkát és paprikát, az apróra tépkedett bazsalikomleveleket, hozzáfacsarjuk a citrom levét és a balzsamecetet is rálocsoljuk, jól összeforgatjuk.
- A tetejére rakjuk a paradicsomot, sajtot és a lilahagymát, 15 percig állni hagyjuk, hogy az ízei összebarátkozhassanak.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon guszta, az íze biztos nagyon finom lehet!Arról nem beszélve hogy nagyon egészséges!
VálaszTörlésGratulalok a blogodhoz, ilyen szinvonalas blogot meg nem lattam...:) Orulok hogy rad talaltam. Nagyon szepek a kepek, szuperek a receptek...Csak igy tovabb!!! :)
VálaszTörlés