Elkészítési idő: 90 perc
Pácolás: 8 óra / 480 perc
Mézes-mázas oldalas sütőzacskóban sütve
Hozzávalók:
- 1 kg sertésoldalas
- sült oldalas fűszersó
- sütőzacskó
pác:
- 3 ek ketchup
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 1 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- 1 kk cayenne bors vagy Erős Pista paprikakrém
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
Elkészítése:
- Az oldalast feldaraboljuk - minden második csontnál vágjuk el - fűszersóval megszórjuk, egy üvegtálba rakjuk.
- A pác hozzávalóit összekeverjük, jól összeforgatjuk a hússal, hogy mindenütt befedje a máz. Lefóliázzuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a bepácolt húsokat sütőzacskóba tesszük, beleöntjük a páclevet is. A zacskó végére csomót kötünk, több helyen megszurkáljuk egy tűvel, hogy a keletkező gőz majd távozni tudjon.
- Sütés közben a zacskó felfúvódik és a benne kerengő gőz omlósan puhára varázsolja a húst.
- Kb 1 óra sütés után már puha a hús. Ekkor egy ollóval óvatosan szétvágjuk a zacskót, az alján lévő páccal meglocsolgatjuk a húst, visszatesszük a sütőbe, szép pirosra sütjük.
Nagyon guszta lett:)
VálaszTörlésGyönyörű ezt holnap ki is próbálom
VálaszTörlésMegcsináltam.Szuper finom lett,különleges ízvilág, a hús omlós,foszlik a szájban. Nem utolsó sorban a sütés rövid idő alatt. Én még gyorsítottam egy picit, a bepácolt húst mindjárt a sütőzacskóba tettem és úgy pihent egy éjszakát.mindig így fogom csinálni, köszönet a receptért!
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted és ízlett. További sok sikert kívánok a konyha világában.
TörlésSzia, hány fokon kell sütni?
VálaszTörlésKöszönöm a választ :)
200 fokon, míg sül a hús, majd mérsékelni a tüzet 180 fokra mikor már kibontottuk a zacskóból.
TörlésMa reggel találtam rá a receptedre, és el is készítettem. Éppen ilyenre vágytam. Airfryerben sütöttem sütőzacskóban 180 fokon, és csak rövid ideig volt ideje pácolódni, de így is tökéletes lett.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzést!
Törlés