Jó néhány éve már annak, mikor az első muffin sütők és a hozzájuk tartozó színes, harmonika-szerűen hajtogatott kis papírkapszlik feltűntek háziasszonyaink konyháiban. Kitört a muffin-őrület és mindenki csakis ebben az ötletes sütőformában akart olyan édes kis pufók, falatnyi süteményeket sütni. Ez az amerikai édesség azóta is töretlenül jelen van a mindennapjainkban. A titka talán az, hogy hihetetlenül egyszerűen és változatosan készíthető el, remek reggeliző - uzsonnázó - vendégváró - zsúrozó sütemény. A tésztáját dúsíthatjuk gyümölcsökkel, csokoládéval, sajttal, zöldségekkel, baconnal, sonkával, sőt különféle magvakkal és fűszerekkel is, attól függően, hogy édes vagy sós változatra vágyunk. Nálam nyáron az áfonyás, málnás vagy a barackos elmaradhatatlan, de a fetás-olívást is azonnal bevállalom.
Elkészítési idő: 45 percű
Áfonyás muffin fehér csokoládéval
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 25 dkg liszt
- 20 dkg áfonya
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg fehércsokoládé
- 4 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
- A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokat egyenként hozzáadjuk úgy, hogy mindegyiket alaposan eldolgozzuk benne.
- Elvegyítjük a lisztben a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és adagonként hozzákeverjük a masszához.
- A tésztába belereszeljük a csokoládét, a megmosott, leszárított, lisztben meghempergetett áfonyaszemeket és lazán összekeverjük.
- A muffin forma mélyedéseit kibéleljük a papír kapszlival és kb 3/4 részig megtöltjük a tésztával.
- Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 180 fokon.
Forrás: Bors Menü Gasztronómiai Magazin
Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszták! Hmmm.... :)))
VálaszTörlésPompásak!!
VálaszTörlésNagyon guszták, szeretem a muffinokat! Érdekes, de áfonyát még nem próbáltam ki, pedig biztos pikáns savanykás ízt ad a süteménynek!:))
VálaszTörlés