Másik kedvenc töltött dagadóm receptje is megtalálható.
Elkészítési idő: 100 perc
Medvehagymás, aszalt paradicsomos tojáskrémmel töltött dagadó
Hozzávalók:
- 70-80 dkg dagadó
töltelék:
- 5 főtt tojás
- 1 egész tojás
- 2 zsemle
- 1 nagy vöröshagyma
- 1/2 csokor medvehagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 4-5 olajban eltett aszalt paradicsom
- só
- bors
- zsír a sütéshez
- tej a zsemle áztatásához
Elkészítése:
- A húst óvatosan felszúrjuk, vagy felszúratjuk a hentessel.
- Megmossuk, kívül, belül sózzuk, borsozzuk.
- A tojásokat keményre főzzük, tojás szeletelővel felkockázzuk vagy lereszeljük.
- Az apróra vágott vöröshagymát kicsi zsiradékon megdinszteljük.
- A zsemléket tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, az aszalt paradicsomot is kisebb darabokra aprítjuk.
- A tojást ketté választjuk a fehérjét felverjük habnak.
- A főtt tojásokhoz adjuk az áztatott zsemlét, medvehagymát, petrezselymet, aszalt paradicsomot, dinsztelt hagymát, tojás sárgáját és végül a felvert tojásfehérjét.
- Sózzuk, borsozzuk, masszává gyúrjuk.
- A tojásos krémet beletöltjük a húsba, a végét hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék ne folyjon ki.
- A töltött dagadót tepsibe rakjuk, zsírt teszünk hozzá és felöntjük egy pohár vízzel.
- Alufóliával letakarjuk és 160-170°C-on 1 - 1 1/4 órát sütjük.
- Közben többször locsolgatjuk a saját levével.
- Mikor a hús megpuhult levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
- Még 10 percet pihentetjük alufólia alatt, hogy leülepedjenek a hús nedvei, csak ezután szeleteljük.
Én tojáshabos kosárkákat készítettem ma este. A töltelék hozzávalói alig különböznek. :)
VálaszTörlésIgazán gazdag töltelékkel készült ez a husi:)Nagyon kedvelem én is a medvehagymát.Van a kertemben is,csak még elég gyengék.
VálaszTörlésA másik nagy kedvenc pedig az aszalt paradicsom, mivel a férjem olaszo.-ban dolgozik mindig hoz haza, de nyáron én is szoktam aszalni.
Annyira jól néz ki, nagyon finom lehet! :) Mostanában inkább szárnyashúst szoktunk enni, de a töltött dagadó nálunk is nagy kedvenc, legközelebb kipróbálom ezzel a töltelékkel! :)
VálaszTörlésMikor megnyitottam a blogodat, hirtelen azt hittem magamhoz kattintottam, olyan hasonló a színvilága a nyitóképünknek. Nagyon szép. jó összeállítás! A dagadó ínycsiklandó, szuper képekkel. Szinte érzem az ízét... :o)
VálaszTörlésAnnyira finom lehet... :P
VálaszTörlés