A lila-fehér tányéralátéteket és a kis agyag kaspót a SütniFőzni webáruház biztosította.
Elkészítési idő: 60 perc
Pihentetés: 8 óra
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 20 dkg liszt
pác:
- 15 dkg tejföl
- 2 tojás
- 4 g fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- só
- bors
- pár csepp citromlé
köret:
- 1 kg burgonya
- 1 nagy vöröshagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg vaj
- 15 dkg tejföl
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítése:
- Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a felvert tojásokhoz hozzákeverjük a tejfölt, zúzott fokhagymát és a fűszereket, néhány csepp frissen facsart citromlevet adunk hozzá.
- A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, alaposan beleforgatjuk a pácba.
- Lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap először elkészítjük a köretet: a héjában megfőzött krumplit kihűtjük, meghámozzuk.
- A vöröshagymát vékony félkarikákra szeljük, kevés olajon megfonnyasztjuk.
- Egy tepsit vagy jénait kikenünk vajjal, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a burgonya 1/3-ad részét, megsózzuk, rátesszük a párolt hagyma felét, ráreszeljük a sajt felét, néhány vajdarabkát teszünk rá, majd mindezt még egyszer megismételjük.
- Az utolsó adag krumplit már csak a tejföllel kenjük meg és zsemlemorzsával megszórjuk a tetejét.
- Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Amikor a köret már majdnem kész van, a húsokat kivesszük a pácból, beleforgatjuk a lisztbe és olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, ne szárítsuk ki!
- Tálaláskor füstölt sajtot olvaszthatunk rá.
Ajjaj, ez nagyon jol nez ki :) S nagyon tetszik az uj fejleced :)
VálaszTörlésNagyon tetszik a husi és a köret is. A csirkemell nagy kedvenc, jó ötletet adtál egy újabb elkészítési módjához. És a köret is szuper, kipróbálós lesz mindkettő! :)
VálaszTörlésCsodás látványnak! Gondolom az íze is nagyon finom lehet! A tányér alátét is nagyon tetszik!
VálaszTörlés