Ma van az állatok világnapja, melyről én ezekkel a finom, alkalomhoz illő cica formájú kekszekkel emlékeztem meg. Christophe Felder mandulás omlós tésztáját választottam a keksz alapjának, mely kétségtelenül a legjobbak közé tartozik és az egy órás pihentetési időtől eltekintve nagyon hamar elkészíthető. Bármilyen nagyságú, formájú sütit szaggathatunk belőle, gondoljunk a közelgő karácsonyra, amikor csillag, fenyő, csengő vagy mézi alakot is formázhatunk majd ebből a tésztából. Tea, kávé vagy forró csoki mellé ajánlom. Ha van türelmünk kivárni, másnapra a süti még finomabbá válik.
Mandulás cica keksz
Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 9 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 felvert tojás
- 4 dkg darált mandula
- 25 dkg liszt
Elkészítése:
- Külön-külön átszitáljuk a lisztet és a porcukrot.
- Egy tálban összekeverjük a puha vajat, cukrokat, sót, tojást és a mandulát.
- Addig keverjük, míg sima masszát nem kapunk.
- A lisztet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk.
- A tésztából gombócot formálunk, fóliába csomagolva 1 óra hosszára a hűtőbe rakjuk.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Lisztezett felületen kb 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges sütiformával kiszúrjuk.
- A formákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Kb 10-15 perc alatt világosra sütjük.
- Kicsit hűlni hagyjuk, porcukorral megszórjuk.
- Légmentesen lezárt fém dobozban több napig eláll.
Nagyon aranyosak lettek a cicák 😊. Finomak is lehetnek, amiben mandula is van, az csak fincsi lehet! Túl sokáig biztos nem fog elállni 😊😊😊
VálaszTörlésNagyon etette magát és bizony vészes gyorsasággal el is fogyott.
VálaszTörlés