2020. október 4., vasárnap

Mandulás cica keksz




Ma van az állatok világnapja, melyről én ezekkel a finom, alkalomhoz illő cica formájú kekszekkel emlékeztem meg. Christophe Felder mandulás omlós tésztáját választottam a keksz alapjának, mely kétségtelenül a legjobbak közé tartozik és az egy órás pihentetési időtől eltekintve nagyon hamar elkészíthető. Bármilyen nagyságú, formájú sütit szaggathatunk belőle, gondoljunk a közelgő karácsonyra, amikor csillag, fenyő, csengő vagy mézi alakot is formázhatunk majd ebből a tésztából. Tea, kávé vagy forró csoki mellé ajánlom. Ha van türelmünk kivárni, másnapra a süti még finomabbá válik.  

Mandulás cica keksz

Hozzávalók:


  • 15 dkg puha vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 felvert tojás
  • 4 dkg darált mandula
  • 25 dkg liszt


Elkészítése:


  1. Külön-külön átszitáljuk a lisztet és a porcukrot.
  2. Egy tálban összekeverjük a puha vajat, cukrokat, sót, tojást és a mandulát.
  3. Addig keverjük, míg sima masszát nem kapunk.
  4. A lisztet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk.
  5. A tésztából gombócot formálunk, fóliába csomagolva 1 óra hosszára a hűtőbe rakjuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  7. Lisztezett felületen kb 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges sütiformával kiszúrjuk.
  8. A formákat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  9. Kb 10-15 perc alatt világosra sütjük.
  10. Kicsit hűlni hagyjuk, porcukorral megszórjuk.
  11. Légmentesen lezárt fém dobozban több napig eláll. 




2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak lettek a cicák 😊. Finomak is lehetnek, amiben mandula is van, az csak fincsi lehet! Túl sokáig biztos nem fog elállni 😊😊😊

    VálaszTörlés
  2. Nagyon etette magát és bizony vészes gyorsasággal el is fogyott.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!