Kis kihagyás után újra itt vagyok. A délutáni sétáim során megihlettek az ősz színpompás színei. Egy egyszerű linzer tésztát megszíneztem, falevél alakú kiszúróval kiszaggattam és másnap némi puhulás után már tálaltam is a délutáni forró tea mellé. Lekvárral is összeragaszthatunk 2-2 darabot, de én ezt most kihagytam.
Őszi falevél
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 1/2 bio citrom reszelt héja
továbbá:
- lekvár az összeragasztáshoz (opcionális)
- ehető ételfesték (piros, sárga, narancssárga, zöld - Fractal márkájút használtam)
Elkészítése:
- A liszthez hozzáadjuk a cukrokat, reszelt citromhéjat, tojást, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal.
- Gyorsan tésztává gyúrjuk.
- A tésztát annyi részre osztjuk, ahány színt szeretnénk belekeverni.
- A megszínezett tésztadarabokat gombóccá formáljuk, külön-külön folpackba csomagoljuk, legalább 1 órara hűtőbe tesszük.
- Enyhén lisztezett felületen kisebb darabokat szaggatunk a különböző színű tésztákból, egymás mellé rakjuk, sodrófával márványosra nyújtjuk.
- Falevél alakú kiszúróval kiszaggatjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt sütőtepsire rakjuk.
- Előmelegített 180°C-on kb 6-7 percig sütjük.
- Először egy kicsit a tepsin, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Legalább 1 éjszakán át hagyjuk puhulni.
- Lekvárral összeragaszthatunk 2-2 darabot.

Örülök hogy itt vagy, nagyon szép mutatós linzert készítettél !
VálaszTörlésKöszönöm Éva, finom is volt.
TörlésHát ez valami szuper, nagyon jó ötletes! És nagyon hangulatosan is tálaltad! Gyönyörűek a képeid, mint mindig.
VálaszTörlésMég nem láttam ilyen kiszútót, de nagyon kreatív, aki aki ilyet kitalál és gyárt 😁
Imádom az ősz csodás színeit, szeretem, ha a tányéron is visszatükröződnek. Az utóbbi időben kiszúró mániás lettem, szép kis gyűjteményem van már. A vendégeim is mindig örülnek az egyedi formájú sütiknek.
Törlés