Elkészítési idő: 60 perc
Pácolás: 8 óra
Ördögborda
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 1 csokor újhagyma
- 1 ek mustár
- 0,5 dl ketchup
- 1 ek porcukor
- 1 ek ételízesítő
- 1 / 2 citrom leve
- késhegynyi chili por
- só
- darabka vaj
Elkészítése:
- A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
- Az újhagymát zöldje nélkül finomra vágjuk, összekeverjük a mustárral, ketchuppal, cukorral, ételízesítővel, chili porral és a citrom levével.
- A hús mindkét oldalát alaposan bekenjük a mártással, egy edénybe téve lefóliázzuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
- Másnap a páclevet lecsepegtetjük a húsról és a vajon mindkét oldalát ropogósra sütjük.
- Ráöntjük a maradék páclevet és aláöntünk egy kis vizet, puhára pároljuk.
- Főtt rizzsel tálaljuk.
Ez megint kedvemre való:)Hú de fincsi lehet.Nagyon tetszik a rizs alakja!
VálaszTörlésÖrdögien jó lehet, igazán guszta :)
VálaszTörlésNagyon finom lett, elkészítettem a családnak nagyon ízlett,köszönöm.
VálaszTörlés