2019. április 14., vasárnap

Füstölt sajtos, sonkás töltött tojás













A húsvéti asztal főszereplője vitathatatlanul a sonka, de elengedhetetlen mellőle a főtt tojás és a foszlós kalács is. A megszokott főtt tojás mellett szoktam készíteni töltött változatokat is, aminek hála az égnek megszámlálhatatlanul sok változata van. Nálam most füstölt,- és krémsajt is került bele, a sonka pedig nem a krémet gazdagítja, hanem csak a tetejére szórtam rá a látvány kedvéért. Húsvétkor a megfőtt sonkát is használhatjuk hozzá, - a krémbe is keverhetünk bele - de én most ennek híján gépsonkát használtam. Egy szelet ropogós pirítóssal akár előételként is fogyasztható.

Füstölt sajtos, sonkás töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1-2 tk mustár
  • apróra vágott snidling
  • őrölt bors

tetejére:

  • 5 dkg gépsonka

díszítéshez:

  • néhány színes salátalevél

Elkészítése:

  1. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk.
  2. Kettévágjuk, sárgájukat egy tálba szedjük, villával kicsit szétnyomkodjuk.
  3. Hozzákeverjük a puha vajat, reszelt füstölt sajtot és krémsajtot, apróra vágott snidlinget.
  4. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük, habosra kikeverjük.
  5. A tojásmasszát beletöltjük a tojásfehérjékbe, tetejüket megszórjuk a felcsíkozott sonkával.
  6. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.  


 



1 megjegyzés:

  1. De guszta tojások! Biztos jól mutatnának az ünnepi asztalon, kicsit más, mint a megszokott :-)

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!