Egyszerű és elegáns tavaszi előétel vagy reggeli-vacsora ötlet spárgából. Tudom, nem mutatok vele újat, de volt itthon néhány elfekvőben lévő alapanyagom, amit szerettem volna felhasználni. A ropogós leveles tésztához nagyon jól illik a sonka enyhén füstös íze, a zsenge spárga üdítő aromája és a lágyan olvadozó sajt. Rendkívül egyszerű, de annál finomabb étel. Langyosan fogyasztva a legfinomabb.
Sonkás, spárgás batyu
Hozzávalók:
6 db-hoz
- 1 köteg vékony spárga
- 1 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csomag (270 gr) készre nyújtott leveles tészta
- 6 tk mézes mustár (vagy mustár + méz összekeverve)
- 12 szelet sonka (nálam feketeerdei, lehet bármilyen más is)
- kb 15 dkg reszelt sajt ( pl.: gouda, cheddar, gruyere, trappista )
tetejére:
- 1 felvert tojás
- szezámmag
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- Tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- A zsenge spárgasípokat összekeverjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A leveles tésztát kibontjuk, kihajtogatjuk, 6 egyforma négyzetre vágjuk.
- A tészta közepét megkenjük 1 tk mustárral, átlósan ráfektetünk 2-2 szelet félbehajtott sonkát, 4-4 darab spárgát, megszórjuk bőven reszelt sajttal.
- A tészta 2 átlós sarkát ráhajtjuk a spárgára.
- A batyukat áttesszük tepsire, lekenjük felvert tojással, meghintjük szezámmaggal.
- Kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
- Melegen kínáljuk.
Mutatós, gyorsan elkészíthető vacsorátok volt. Nagyon finom lehetett a sonkával és a zsenge spárgával. A képeid most is nagyon tetszetősek, már ránézéskor is megéhezik az ember 😊.
VálaszTörlésKöszönöm, finom volt, gyorsan el is fogyott.
Törlés