Szeretem az ázsiai stílusú recepteket, mert nem csak nagyon ízletesek, de gyorsan el is készíthetők. A Yachae koreaiul zöldséget, a Jeon palacsintát jelent. A maradék zöldségek nagyon jól felhasználhatók hozzá, és a recept ízlés szerint testreszabható. Az általam használtakon kívül még kerülhet bele paprika, édesburgonya, gomba is. Fogyasztható a nap minden szakában, reggelire, főételként vagy délutáni snacként, de magunkkal vihetjük akár egy piknikre is. A kívül ropogós, belül puha zöldségek mellé elmaradhatatlan a mártogatós szósz. Aki nem szereti a csípős ízt nyugodtan hagyja ki belőle a chilit. Olcsó, időtakarékos recept, mindenki konyhájában megtalálhatók hozzá az alapanyagok is. Jó étvágyat hozzá!
Koreai zöldséges palacsinta
Hozzávalók:
összesen kb 60 dkg zöldség
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb burgonya
- darabka fejes káposzta
- 4 szál újhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kimagozott chili (opcionális)
- só
- frissen őrölt bors
- 10 dkg liszt
- 1 ek kukoricakeményítő
- kb 1 dl víz
szósz:
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk alma, fehérbor,- vagy rizsecet
- 1 tk barnacukor
- 1 tk csípős szósz
- 1 ek pirított szezámmag
sütéshez:
- olívaolaj
Elkészítése:
- A vöröshagymát meghámozzuk, negyed karikára vágjuk, a chilit félbevágjuk, kimagozzuk, felaprítjuk.
- A többi zöldséget megtisztítjuk, kb egyforma méretű vékony csíkra (julienre) vágjuk.
- Az egészet egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy nedves, palacsinta sűrűségű masszát kapjunk, de ne vizezzük túl, mert még a zöldségek is engednek levet.
- Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beleteszünk 1 evőkanál olívaolajat, kis halmokban vagy palacsintaszerűen több adagban kisütjük a zöldségeket, - egyenletes, nem túl vastag rétegben - oldalanként 3-4 perc alatt, míg szép aranybarnára sülnek.
- Mikor megfordítjuk a palacsintát újból tegyünk alá kevés olajat és rázogatva egyenletesen oszlassuk el alatta.
- Ha palacsintának sütöttük ki a tésztát, negyedekbe vágva tálaljuk.
- A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, mártogatósként kínáljuk a palacsintához.
Nagyon guszta, szép színes, étvágygerjesztő! Könnyű nyári fogás, nagyon finom lehetett. A szósz is finom ízletes, ahogy olvasom 😋.
VálaszTörlésKönnyű kis zöldséges fogás húsmentes napokra. Nekem nagyon ízlett.
Törlés