Húsvétkor biztosan sok családnál van répatorta is. Nem is tudom, hogy miért, de soha máskor nem sütöm, pedig remek vendégváró desszert. Idén szakítottam a hagyománnyal és most nem torta formában, hanem muffinként sütöttem meg a tésztát. Én alapvetően nem szeretem a muffinokat a tömörségük miatt, de ez a muffin nem olyan, ez puha, foszlós, könnyed tésztájú, nem szárad ki, másnapra is jó szaftos marad. Nálam most egy alapváltozat készült, de fűszerekkel (pl.: fahéj, gyömbér, szerecsendió) el lehet vinni kicsit keleties irányba az ízvilágát. A mascarponés krém elmaradhatatlan róla, nekem vele teljes az ízhatás. Nem túl édes, nem nyögvenyelős, bátran próbáljátok ki.
Répatorta muffin
Hozzávalók:
12 db-hoz
tészta:
- 3 tojás
- 16 dkg barnacukor
- 1 dl étolaj
- 6 dkg dió
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 1 bio narancs reszelt héja (elmaradhat)
- 16 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 tk szódbikarbóna
- csipet só
máz:
- 50 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
díszítés:
- pár szem dió apróra vágva
Elkészítése:
- Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a barnacukrot, robotgéppel jó habosra kikeverjük.
- Hozzáadjuk az olajat, durvára vágott diót, narancshéjat és sárgarépát.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, szódabikarbónát és a sót, hozzáöntjük a tojásos masszához, alaposan elkeverjük.
- A tésztát szilikonos muffinformákba adagoljuk 3/4 részig.
- Előmelegített 180°C-os sütőben kb 30-35 percig sütjük. (tűpróba!)
- A kisült muffinokat rácsra téve teljesen kihűtjük.
- A mázhoz a puha vajat kikeverjük jó habosra a porcukorral majd a mascarponéval.
- Csillagcsöves habzsákba téve megdíszítjük a muffinok tetejét.
- Meghintjük apróra vágott dióval.
Nagyon szépek lettek a muffinjaid, és biztos ugyanolyan finomak is! Finom sütik mellett az ünnep is szebb. 😊
VálaszTörlésBoldog, szép húsvétot kívánok neked és családodnak!
Katalin, köszönöm szépen én is szép ünnepet kívánok!
Törlés