A nemrég készített aszpikos sonkatekercs után hoztam egy másik, de szintén nagyon finom és egyszerű változatot. Ez is egy olyan recept, amely még az utolsó pillanatban is elkészíthető és tuti lenyűgözzük vele a vendégeket. Franciasaláta alapra téve vagy csak így magában, pirítóssal, friss primőrökkel is fogyaszthatjuk. Mi nagyon szeretjük reggelire-vacsorára az ünnepi időszakon kívül is.
Tormás tojáskrémmel töltött sonkatekercs
Hozzávalók:
sonkatekercs
- 8 szelet sonka
- 5 tojás
- 1/4 piros kápia
- 5 dkg trappista vagy gouda
- 2-3 ek majonéz
- 1 ek ecetes torma (vagy ízlés szerint)
- só
- bors
- snidling
díszítés:
- koktélparadicsom
- kígyóuborka
- retek
- petrezselyem
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, egy nagyobb tálba téve villával összetörjük.
- A sajtot lereszeljük, kápiát és a snidlinget nagyon apróra összevágjuk.
- Az összes hozzávalót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- A tojáskrémet habzsákba tesszük, megtöltjük vele a sonkaszeleteket, feltekerjük.
- Egy tányéron elrendezzük a tekercseket, végeikre kis rózsákat nyomunk a tojáskrémből, friss zöldségekkel díszítjük.
Finomat készítettél, guszta, és nagyon szépek a képek. Igazi húsvéti hangulat 😊!
VálaszTörlésMeg voltak a főpróbák, jöhet az ünnep.
Törlés