Kolbászos, újhagymás csónakok
Hozzávalók:
- 4 db egyenes kifli vagy mini bagett
- 3 tojás
- 10-15 dkg kolbász (nálam házi, enyhén csípős)
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg trappista
- 2-3 szál újhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A kiflik tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, egynek a bélzetét felaprítjuk.
- A kolbászt apróra, az újhagymát zöldjével együtt karikákra vágjuk.
- A tojásokat felütjük egy mélyebb tálba, sózzuk, borsozzuk, enyhén felverjük.
- Hozzáadjuk a krémsajtot, kolbászt, újhagymát, kiflibelet, végül a reszelt sajtot.
- Jól összekeverjük.
- A kiflik kikapart belsejét megtöltjük a kolbászos, tojásos keverékkel.
- A kis csónakokat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
- Forró sütőben kb 20-25 perc alatt addig sütjük, míg szép aranybarna színt kap a teteje.
- Melegen, hideg tejjel vagy forró teával kínálhatjuk.
De guszták! Én is szoktam a kevés maradék sonka meg ez-az felhasználásával melegszendvicset összedobni. Csak a tiéd sokkal elegánsabb 😊
VálaszTörlésKatalin, biztos, hogy a tiéd is nagyon finom, mint minden, amit megosztasz velünk.
VálaszTörlés